Hem » Studera tolvstegsbehandling

Studera tolvstegsbehandling

Organ som njurar och lever har en funktion i människokroppen. Det har hjärnan också. Den tar emot intryck och producerar tankar och känslor. Biovetenskapen och genetiken har på senare tid bidragit med viktiga fynd om uppkomsten av alkoholism och narkomani utifrån hjärnans funktion. Delvis på vilken plats i hjärnan det har uppstått förändringar i samband med alkoholism och narkomani och delvis med fastställande av en stark biologisk ärftlighetsfaktor som aktiveras i ogynnsam miljö. Detta är fynd som kan hjälpa oss med utveckling av våra behandlingsprogram och de är viktiga utifrån prevention.

Skadan i alkoholistens och narkomanens hjärna och störningar i hjärnans funktion är viktig kunskap för att lägga till grund för våra behandlingsprogram. Skadan är i den del av hjärnan som reglerar känslor och kan åstadkomma störningar i tankeverksamheten. Denna störning i tankeverksamheten åstadkommer det vi har kallat förnekande inom behandlingsvärlden. Detta förnekande är oförståeligt för omvärlden men fullt naturligt för den som förnekar.

Jag har de senaste trettio åren arbetat med handledning och workshops för flera hundra verksamma inom tolvstegsbehandling. Vi har tillsammans utvecklat det vi har kallat Den icke konfrontativa tolvstegsbehandlingen för att komma åt denna funktionsstörning i hjärnans verksamhet.

Vi hjälper våra patienter genom att ge dem tillit, lugn, ro och tillfälle att lägga av sitt förnekande med värdighet och njuta av sina känslor istället för att låta dem plåga sig. På detta sätt lär vi dem öva upp funktioner i hjärnan som skadats av denna hjärnsjukdom. Detta har gett mycket bra resultat i patientgrupper med minskat drop out och mer långvariga resultat än vi sett med de gamla metoderna.

Kunskapen om metodiken har dokumenterats i regelbundna träffar sedan 2004 som utmynnat i en sammanhållen kurs i tolvstegsbehandlingens kunskap och lärprocesser. Denna kurs ges numera över internet och utmynnar i en certifieringsträff i Island där deltagare kan genomgå certifieringsexamen.

Nästa kurs startar 24 augusti 2015 se: flyer 2015

Se mer här: Kurser beskrivning

Eller fråga e post: gudni@12.is

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: